Om du älskar känslan av frihet och gillar att spendera tid utomhus är ett lusthus det perfekta tillskottet till din trädgård. Den här är inte bara funktionell utan ser också vacker ut. BURO BUITEN, specialist inom området exklusiv trädgårdsdesign och förverkligande, berättar gärna mer om möjligheterna med denna blickfångare!

VAD ÄR EN TRÄDGÅRDSPAVILJON?
Ett lusthus är ett slags täckt, men öppet åt sidan, lusthus som bärs upp av pelare. Det kallas också en berså. De är mest kända för lanthusens trädgårdar från 1800-talet och är ofta gjorda av trä och metall, detta rikt omgivet av blommor och växter. De slående husen ger din trädgård en extra touch och är ett perfekt ställe att njuta av utsikten från din trädgård, eventuellt i kombination med smakrika tilltugg eller förfriskningar. En trädgårdspaviljong är lämplig för att placera ett trädgårdsset, loungesoffa eller picknickbord.

VILKT MATERIAL TRÄDGÅRDSPAVILJON?
Trädgårdspaviljonger kan tillverkas av olika material, där trä är ett vanligt val. Detta är perfekt för en lantlig trädgård. I eleganta trädgårdar ser vi också regelbundet metall, som fyrkantiga eller runda stolpar i matt svart. Den används också regelbundet för att lägga till accenter, som lockiga detaljer som ger ditt lusthus en extra chic look. Dessutom är kombinationer av flera material möjliga. Och även om lusthus normalt är öppna är det med vissa modeller möjligt att lägga till (tillfälliga) väggar, till exempel för att hålla vind eller ohyra (myggnätsvägg).

EXTRA UPPMÄRKSAMHET PÅ TAK PÅ TRÄDGÅRDSPAVILJONEN
Taket förtjänar också lite extra uppmärksamhet. Naturligtvis vill du att ditt lusthus ska vara vattentätt. Vissa tak är av UV-skyddande polyester, men trä för ett hållbart utseende syns också ofta. Taket på ditt lusthus kan verkligen ge en extra dimension till utseendet. Tänk till exempel på ett glastak. Du kan njuta av det mysiga knackande ljudet av regn, en solstråle som passerar eller så kan du titta på stjärnorna i timmar på natten.

VILKEN STORLEK TRÄDGÅRDSPAVILJON?
Om du redan har snokat runt på internet har du säkert upptäckt att strandpaviljongens storlekar 3×3 meter, 3×4 meter och 4×4 meter är vanliga standardstorlekar. Det är dock bara alltför väl förstått att du kanske vill ha en anpassad trädgårdspaviljong designad som perfekt matchar din nuvarande trädgårdsdesign. Med en anpassad berså kan du få bokstavligen vilken storlek du kan önska dig.

VILKEN FORM TRÄDGÅRDSPAVILJON?
Du kan också variera i det oändliga för formen. Många lusthus är kvadratiska eller rektangulära, men du är naturligtvis inte begränsad till denna form. Vad sägs om en rund trädgårdspaviljong, eller en hexagon (hexagonal). Det åttakantiga (oktagonala) är också möjligt. Mycket kreativ och verkligen slående i din unika trädgård!

LÅT DIN UNIKA TRÄDGÅRDSPAVILJON DESIGNA PÅ BURO BUITEN
Du bestämmer själv funktionen på ditt lusthus. På sommaren kan du njuta av lugnet och lugnet, men du kan också dra dig tillbaka dit under regn och snö. Använd den för fritidsboende, skydd för trädgårdsfester och se den till och med som konst i din trädgård. Speciellt när du väljer en exklusiv trädgårdspaviljong. BURO BUITEN sätter ihop en unik design utifrån dina önskemål, där varje element är tänkt in i minsta detalj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *