Cypress, även känd som Chamaecyparis, är en populär växt som används för att göra en häck för att avgränsa en trädgård på ett naturligt och dekorativt sätt. Det botaniska namnet på denna växt betyder “jordfärgad cypress” och den kommer från familjen Cupressaceae som innehåller 24 släkten och över 600 arter. Vissa medlemmar av cypressfamiljen är viktiga virkeskällor, särskilt i Kina och Japan där de vanligtvis kallas hinoki respektive tsugaru.

 

Cypress är en sort av enbär. Det är en vintergrön barrbuske eller träd som har vissa egenskaper som skiljer sig från andra enar. xten är inte bara resistent mot beskärning, utan har också en tät och kompakt vana.

xten har också blågröna, platta, spetsiga nålar som växer i klasar om tre. Nålarna kan nå en längd av 2 tum. Cypressen kan nå upp till 10 meter i höjd, och dess bredd är lika stor. Den har röda, kotteliknande bär som kommer ut under sommarmånaderna.

Cypress är tålig och tål de flesta jordar förutom dåligt dränerade jordar. Det bästa med denna växt är att den har en speciell färg. Under sommarmånaderna får löven en grågrön färg, vilket ger det ett gråaktigt utseende. Detta ger den tilltalande året runt, vilket gör den till en idealisk växt att lägga till i rabatter och landskap.

 

Olika namn

 

Chamaecyparis lawsoniana är känd under olika namn. Kaliforniencypressen är det vanligaste namnet, men falsk cypress och dvärgcypress används också flitigt när det kommer till denna art. Namnet dvärgcypress antyder att kaliforniska cypresser är små i storlek, men det är en missuppfattning. En falsk cypress kan lätt bli tiotals meter hög, om du ger den tid att växa fritt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *