Moderna trädgårdar finns i alla former och storlekar. På BURO BUITEN har vi redan kunnat designa och förverkliga många vackra moderna trädgårdar. Och utifrån det kan vi ge dig en massa smarta tips för att få inspiration till din egen unika och moderna trädgård!

DE MODERNA TRÄDGÅRDARNAS VACKRA TRÄDGÅRDAR
Vad kännetecknar en modern trädgård generellt? Speciellt ett starkt samspel av linjer, där linjer fortsätter i hela trädgården, även till entrén till huset. Det är välarrangerat och snyggt designat. Kort sagt, en modern trädgård börjar med effektiv trädgårdsarkitektur. Vi berättar mer om utformningen av den moderna trädgården nedan.

VÄLJ NÅGRA FAVORITVÄXTSORTER
En modern trädgård är vanligtvis dekorerad med bara ett fåtal av dina favoritväxtarter. Detta ger å ena sidan ett välordnat utseende och säkerställer å andra sidan att underhållet blir relativt lågt. Samma växter måste trots allt skötas på samma sätt. Perfekt för människor med hektiska liv. Dessutom handlar det ofta om växter som är relativt lätta att hänga med och som kan klippas till en stram form. Exempel är idegran, lager och japansk järnek.

SKAPA TILRÄCKLIGT SITPLATSER I HELA TRÄDGÅRDEN
I en modern trädgård är det inte växterna som är centrala, utan sittplatserna. Du tillhandahåller olika platser där du kan vistas, så att du kan njuta av både sol och skugga, helst när som helst under dagsljus. Sittplatser är också centrala för små trädgårdar. Alternativt kan du välja ett modernt tak eller en trädgårdspaviljong, som du kan avsluta med till exempel metallbjälkar.

VÄLJ HÅLLBARA MATERIAL
I en modern trädgård används ofta tåliga material som håller länge och är lätta att underhålla. Man kan tänka på stål, grus, glas och betong, men egentligen vilket material som helst som har en slät yta. Accentfärgerna är något mörkare, övervägande grå, möjligen kombinerade med nyanser av vitt och grönt.

GÖR DEN PERFEKT BALANSEN MELLAN OLIKA TRÄDGÅRDSELEMENT
Sittplatser är därför centrala, växterna mindre. Självklart strävar du alltid efter en perfekt kombination mellan olika element, varvid smart trädgårdsbelysning inte heller ska glömmas bort. Accentuera gångvägar och ge fina terrasser, så att du kan njuta av din moderna trädgård på dagen, kvällen och i skymningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *